Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης

Φιλανθρωπικά
Καταστήματα Μυτιλήνης

Καραντώνη 2, Μυτιλήνη :: ΤΚ-81100 :: 22510-28518


    
 
  
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το κύριο προϊόν που παράγεται είναι το ελαιόλαδο (ψυχρή έκθλιψη) το οποίο τυποποιείται και διατίθεται...
[ περισσότερα... ]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Περιοχή Δημοσιεύσεων...
[ περισσότερα... ]
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Περιοχή Υποτροφιών των Φ.Κ.Μ.
Πληροφορίες...
[ περισσότερα... ]


English Version
English Version
 

Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων M.K. & χρονίως πασχόντων
Ο Αγιος Γεώργιος Μυτιλήνης

Η πρώτη πτέρυγα του Γηροκομείου Μυτιλήνης θεμελιώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1938 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο τον από Δυρραχίου, μεγάλο ευεργέτη της Νήσου Λέσβου και περατώθηκε με δαπάνες εξ ολοκλήρου των Φ.Κ.Μ. Σκοπός ήταν να περιθάλψει τους φτωχούς και ανίκανους προς εργασία γέροντες της πόλης μας δυναμικότητος 34 κλινών.

Η μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων "ο Αγιος Γεώργιος Μυτιλήνης"

Το έτος 1960 θεμελιώθηκε η δεύτερη πτέρυγα του Γηροκομείου από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο τον από Σισανίου και Σιατίστης, Πρόεδρο του Δ.Σ. των Φ.Κ.Μ. ενώ τελείωσε το έτος 1968, με δαπάνες εξ΄ολοκλήρου των Φ.Κ.Μ., δυναμικότητος 54 κλινών.

Μεγάλοι ευεργέτες, οι οποίοι συνέδραμαν ώστε να αποπερατωθούν οι δυο πτέρυγες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης υπήρξαν οι Νικόλαος Μητρέλιας, Οδυσσέας Αντωνιάδης, Ιωάννης Μιχελής και Νικόλαος Πετρόπουλος.
Το 1990 θεμελιώνεται η Γ πτέρυγα του Γηροκομείου από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο Φραντζή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης. Τα έξοδα ανέγερσης αναλαμβάνουν τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης.

Η νέα πτέρυγα έχει δυναμικότητα 26 κλίνες είναι πολυτελούς κατασκευής και αποτελεί ενιαίο κτίριο με τις δύο προϋπάρχουσες. Σημερινή δυναμικότητα 114 κλίνες.
Μεγάλοι ευεργέτες της Γ πτέρυγας είναι οι αδελφοί Κουτσογιάννη, οι οποίοι πρόσφεραν το ποσό των 18 εκατομμυρίων. Το Νομαρχιακό ταμείο του Νομού μας, 12 εκατομμύρια. Διάφοροι άλλοι δωρητές πρόσφεραν 25 εκατομμύρια.

Η εκκλησία του Γηροκομείου

Είναι γνωστό πανελλαδικά ότι ο Γηροκομείο μας σήμερα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους γέροντες τροφίμους του ενώ υπάρχει πληρότητα 100% και εκκρεμούν αιτήσεις για εισαγωγή.
Στους τροφίμους παρέχεται στέγη, τροφή, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική κάλυψη.
 

ΔΩΡΕΕΣ:

Ενα ποσοστό 6% επί του συνολικού εισοδήματος του Γηροκομείου στηρίζεται σε δωρεές των συνανθρώπων μας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το εισόδημα αυτό διατίθεται  από  το Διοικητικό Συμβούλιο  με περίσια  σύναιση για στήριξη των αναγκών του Γηροκομείου.

Οσοι θα ήθελαν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" και να μας δώσουν έτσι τη δυνατότητα για παροχή μεγαλύτερου κοινωνικού έργου, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22510-28518 ή να έρχονται σε επαφή μαζί μας κάνοντας κλίκ στο link "Επικοινωνία".

 

 

 

                                          © Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης | Developed & powered by I.E.Mavridis@EURObit WEBs