Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης

Φιλανθρωπικά
Καταστήματα Μυτιλήνης

Καραντώνη 2, Μυτιλήνη :: ΤΚ-81100 :: 22510-28518


    

  
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το κύριο προϊόν που παράγεται είναι το ελαιόλαδο (ψυχρή έκθλιψη) το οποίο τυποποιείται και διατίθεται...
[ περισσότερα... ]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Περιοχή Δημοσιεύσεων...
[ περισσότερα... ]
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Περιοχή Υποτροφιών των Φ.Κ.Μ.
Πληροφορίες...
[ περισσότερα... ]


English Version
English Version
 

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Αγροτική περιουσία των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης αποτελείται από δάση, αγρούς, βοσκοτόπια και ελαιοκτήματα, ορεινά στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί, καταλαμβάνουν επιφάνεια 7.500 περίπου στρέμματα.

Οι αγροτικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος βρίσκονται στο Κάτω Τρίτος του Δήμου Ευεργέτουλα και στη θέση Μετόχι.

Επιδίωξη του Διοικητικού Συμβουλίου των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης είναι η σταδιακή ανάπτυξη της  αγροτικής περιουσίας του Ιδρύματος, με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, γεγονός που θα αυξήσει τα έσοδα και παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα προωθείται η ίδρυση μιάς πλήρους αγροτουριστικής μονάδας στις αγροτικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, η οποία θα είναι εγκατεστημένη σε δύο οικόπεδα με τις εξής χρήσης: Οικόπεδο Α (οικιστική χρήση) θα περιλαμβάνει κτίριο ενοικιαζομένων δωματίων (κοινόχρηστους χώρους, υποδοχή, κατοικία προσωπικού, παιδική χαρά, ταβέρνα με βιολογικά και συμβατικά προϊόντα, κατάστημα παραδοσιακών ειδών, κτίριο εκθέσεων και ομιλιών, εκκλησία)

Οικόπεδο Β (Βιοτεχνική χρήση) θα περιλαμβάνει κτίριο εμφιαλώσεως λαδιού, γραφεία προσωπικού, αποθήκες αγροτικών και τυποποιημένων προϊόντων.

Το επιχειρηματικό κίνητρο της εξεταζόμενης επένδυσης είναι η βελτίωση της οικονομικής βιοσημότητας του Ιδρύματος και η σύνδεση με τη σημερινή αγροτική του δραστηριότητα (ελαιοκαλλιέργεια – Κτηνοτροφία ).

Η εν λόγω επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει την περιοχή και το τοπικό εισόδημα, δεδομένου ότι τέτοιου είδους αγροτουριστικές μονάδες δεν υπάρχουν στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη τη Λέσβο. Ακόμη με τις επισκευαστικές οικοδομικές εργασίες, θα αποκατασταθούν πλήρως παραδοσιακά κτίρια διαφυλάττοντας και διασώζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Με τη νέα μονάδα του κατασκευαστή, η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής θα αλλάξει.

Προϊόντα

Το κύριο προϊόν που παράγεται είναι το ελαιόλαδο (ψυχρή έκθλιψη) το οποίο τυποποιείται ή διατίθεται χύμα σε εμπόρους.

Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν δύο μονάδες παραγωγής βοοειδών και αμνών. Στόχος μας η προστασία του περιβάλλοντος, η αύξηση της παραγωγής, η διασφάλιση άριστης διαβίωσης των ζώων, η υγιεινή διατροφή τους, δεδομένου ότι οι τροφές σχεδόν στο σύνολό τους παράγονται στα κτήματα του Ιδρύματος, καθώς και η μετατροπή της παραγωγής προς προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως επενδύσεις στην εμπορία κτηνοτροφικών προϊόντων και προώθησή τους στην εγχώρια και ξένη αγορά.

Επικοινωνήσετε μαζί μας για ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, προσφορές τιμών, διανομή κ.τ.λ. κάνοντας κλίκ στο link Επικοινωνία.
 

 

 

 

                                          © Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης | Developed & powered by I.E.Mavridis@EURObit WEBs